Perodua Axia Facelift 2019

RM 44,647.00

Perodua Axia facelift 2019 baru sahaja dilepaskan, dengan rupa yang disegarkan semula serta peningkatan pelbagai ciri. Sudah tentu, bukan semua varian mendapat ciri-ciri baru ini, jadi Anda perlu membuat pilihan yang sesuai dengan enam variasi itu – penyelesaian yang paling sesuai dengan Anda.

Apatah lagi jika Anda melihat varian paling rendah. Kita tolak variasi varian E berharga RM24.090 yang terlalu rumit sehinggakan brek ABS dan radio pun tak ada. Kalau dibelasah di sekolah memandu, mungkin varian ini sesuai.

Untuk kegunaan orang biasa, pilihan mampu milik yang lebih masuk akal G yang berharga RM33,490 atau GXtra RM34.990. Bezanya cuma RM1, 500, tapi ada alasan yang lebih kuat untuk memilih GXtra jika senarai kelengkapan memilih lebih lanjut.

Paling utama adalah varian GXtra dilengkapi dengan salah satu peningkatan paling penting untuk Axia iaitu ciri Vehicle Stability Control (VSC). Tambahan ciri keselamatan penting ini menjadikan Axia kereta paling murah di Malaysia yang dilengkapi dengan VSC, diteruskan oleh Proton Iriz Standard MT berharga RM36.700.

Selain itu, varian GXtra juga memiliki kelebihan lain seperti pelaras ketinggian tempat duduk pemandu, kamera undur, balutan fabrik yang lebih menarik, camilan anti kecurian dan kemasan perak di bahagian dalam.

Mungkin ada yang tertanya, jadi, mengapa Perodua menawarkan varian G ini sementara harganya cuma berbeza sedikit, tapi kekurangan banyak ciri? Jawapan mereka mudah.Hampir semua orang membeli kereta menggunakan pinjaman ansuran, dan beza bayaran bulanan antara dua varian ini antara RM15 dan RM30, dibutuhkan untuk tempoh bayaran semula.

Bahagian dalam Axia GXtra (kanan) dan G (kiri)

Jumlah ini mungkin tidak banyak, tapi Perodua dapat diperbesar sama halnya dengan pinjaman yang diluluskan atau tidak. Tapi sebenarnya, jika Anda berada di dalam Lingkungan ini, Anda mendapat menimbang balik sama ada Anda memerlukan kereta atau tidak.

Apapun, keputusan di tangan Anda.Belilah varian mana yang sesuai dengan kemampuan, dan jika dapat, dapatkan GXtra. Jika Anda tidak memerlukan kereta dalam waktu terdekat, simpanlah dulu sedikit lagi duit, dan gunakan tambahan bayaran pendahuluan. Jika bayaran pendahuluan lebih tinggi, bayaran bulanan untuk GXtra ini akan jadi sama seperti G.

 

Leave a Reply

  • +Air conditioning
  • +Leather interior
  • +Parking sensors
  • +ABS
  • +ESP
Company:
KOBUDI SDN BHD
Phone:
+60 13-272 7555
Email:
azwan2727@gmail.com
Country:
MY
State:
Selangor
Town:
Shah Alam